Aloitimme syksyllä 2016 uuden Erasmus+ KA2 -hankkeen nimeltään "Digital Storytelling - empowerment trough cultural integration", lempinimeltään DigiPower. Projektissa opimme ja tutkimme kuinka digitaalista tarinankerrontaa voidaan käyttää opetusmenetelmän keskeisenä osana. Tavoitteenamme on löytää digitaalisen tarinankerronnan mahdollisuuksia tuomalla menetelmä inkluusion ja voimaantumisen käsitteiden yhteyteen. Projekti tarjoaa aikuiskouluttajille mahdollisuuden parantaa ja laajentaa omaa ammatillista osaamistaan sekä jakaa kokemuksia erilaisten eurooppalaisten organisaatioiden kanssa. Opiskelijoilla on mahdollisuus oppia uusia digitaitoja, saada tukea henkilökohtaiseen kehittymiseensä, parantaa sosiaalisia taitojaan, lisätä itsetuntemustaan ja parantaa identiteettiään. Digitaalisen tarinankerronnan menetelmän kautta osallistujat ymmärtävät voimaantumisen merkityksen ja arvon kaikessa opetuksessa ja oppimisessa.

Haketta koordinoi Keski-Pohjanmaan Kansanopisto. Muut partnerimaat ovat Tanska, Islanti, Liettua, Slovenia, Italia ja Turkki. Kaikki mukana olevat organisaatiot työskentelevät omassa maassaan heikommassa sosiaalisessa asemassa olevien kohderyhmien kanssa. Projekti järjestää digitaalisen tarinankerronnan ohjaajakoulutuksen opettajille ja ohjaajille, kaksi oppimista syventävää työpajaa sekä päätösseminaarin. Keski-Pohjanmaan kansanopistosta projektiin osallistuu opettajia ja opiskelijoita maahanmuuttajien ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ryhmistä.

Nyt syksyn 2017 kynnyksellä olemme ylittäneet puolivälin etapin. Takana on DS-ohjaajakoulutus Tanskassa, paikallisia työpajoja jokaisessa partnerimaassa ja yksi kansainvälinen työpaja Italiassa. Italiassa työskentelimme suomalaisten, slovenialaisten, islantilaisten, liettualaisten ja italialaisten kehitysvammaisten aikuisten kanssa. Parhaillaan valmistelemme Slovenian työpajaa, johon tulee osallistumaan heikommassa sosiaalisessa asemassa olevia aikuisia. Projektimme huipentuu lokakuussa päätösseminaariin Liettuassa. Olemme oppineet jo paljon metodista, kohderyhmistämme, toisistamme ja itsestämme. Tämän projektin yhteydessä syntyneitä Suomen osallistujien digitaalisia tarinoita olen julkaissut myös näillä sivuilla. Projektin virallisella Vimeo-kanavalla voit katsoa kaikki tarinamme!

Kaunista syksyä kaikille digitaalisen tarinankerronnan ystäville!

Katselukerrat: 89

Kommentti

Sinun tulee olla Digital Storytelling Finland:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Digital Storytelling Finland

Jäsenet

Ryhmät

Tietoja

Merkki

Lataa...

© 2019   Created by Hanna Mehtonen-Rinne.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot